Linkuri accesibilitate

Victoraș se pregătește de război


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Neculai Constantin Munteanu: „Succes Victoraș! Și ai grijă de copii! De copiii lui Ion Iliescu, mai ales!”


Un pamflet despre liderul opoziţiei social-democrate din România, semnat de comentatorul Neculai Constantin Munteanu, o prezenţă săptămânală în emisiunile Europei Libere:


Un punct de vedere de Neculai Constantin Munteanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:42 0:00
Link direct



E vară, e cald, lumea bună a politicii s-a retras la loc cu verdeață, apă, soare și nisip. Și Victor Ponta, micul Titulescu pentru Adrian Năstase, cârlan fără minte pentru Ion Iliescu, recuperează datoriile de atenție și afecțiune pentru copiii lui din cele două căsătorii, din care una pare din interes și întru propășire în politică. Pentru un politician de talie mare, cu o pălărie prea mică pentru mintea lui, e un moment propice să-și aerisească ideile, să-și trateze depresiile și frustrările, să-și lingă rănile, să-și inventarieze succesele și, da, și greșelile. Ultima lui întâlnire cu Traian Băsescu, însoțit de pudelul Crin Antonescu, a fost un succes. Dar, zice Victoraș, „umbrit de gluma mea nepotrivită cu sticla”, pe care Băsescu ar fi căutat-o chipurile pe jos în timp ce se întreținea cu cei doi titani politici. Influența glumițelor lui Năstase, plus obrăzniciile din bagajul personal al celor șapte ani de acasă nu l-au lăsat să se abțină. Noroc că i-a atras atenția prietena lui Corina Drăgotescu.

Însă, între două castele de nisip construite cu copii, altele decât cele politice, Victoraș scrie chestii mari pe blogul personal, profitând că acolo mentorii Iliescu & Năstase îl lasă în boii lui. De-acum gata cu puștismele și „stângăciile”, gen „eu și Crin suntem ca Fidel Castro și Che Guevara”, gata cu tricourile cu Che Guevara și șepcuța lui Mao cu stea în frunte, gata cu studiile de demonologie în care Băsescu este Scaraoțchi în persoană, gata cu glumițele cam deochiate pentru un social-democrat, gen „cei mai buni comuniști au fost legionarii”, gata cu catalogarea drept „falanga fascistă a lui Băsescu” a intelectualilor care nu vor s-audă de Iliescu, de moștenirea lui și de partidul cu cel mai mare număr de corupți pe cap de membru.

Victor Ponta s-a mai maturizat un pic. De la jocurile cu lopățica în nisip a trecut la coiful din Scânteia și săbiuța de lemn. Și e gata de război. Pentru septembrie a și anunțat „a treia bătălie”, decisivă acum, primele două terminându-se indecis. Decisivă pentru că acum Victoraș a descoperit cine-l ține și cine se află în spatele lui Traian Băsescu. Credeți, nu credeți, în spatele marinarului se află „sistemul”. Nu orice sistem, ci chiar „sistemul securist”. Sistem care va fi demolat fără milă de pechinezul Victor și pudelul Crin!

Sigur, situația nu-i ușoară pentru neprihănitul Victoraș, care ar fi fost în Piața Universității și a cântat „mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist”. Iar după ce mentorul Iliescu a trecut Bucureștiul prin foc și bâte a făcut o depresie și era gata să rămână la Paris. S-a întors, însă, din patriotism și simțind chemarea lui Năstase pentru a-l face om de lume nouă.

Războinicul Victor se află în situația cameleonului pe o pătură ecosez. Înainte de a lupta cu sistemul din spatele lui Băsescu ar trebui să dea piept cu sistemul care i-a produs mai întâi pe Iliescu, Năstase & comp., creație și cel mai de seama reazăm al securității și a tot ce s-a întâmplat în România după 1989. Sistem pe care și el, Victor Ponta, l-a slujit cu zel chiar din clipa în care Adrian Năstase a prins atâta drag de el și i-a spus, „păpușă”, i-a treci tu mai în față, după care a început să tragă sforile. Și Victoraș s-a lăsat cu plăcere în voia sforarilor PSD!

Și s-ar părea ca a făcut cu succes grețurilor care-l vor fi încercat, poate, văzând mulțimea securiștilor și colaboratorilor lor care roiau în jurul lui Iliescu și a lui Năstase, începând cu blândul Ristea Priboi și terminând cu și mai blândul Marian Ureche, cunoștință veche a lui Adrian Năstase și a Rodicăi Stănoiu, pe atunci muza justiției PSD! Cum și azi inspiră eroic miasmele răspândite de colegul de coaliție Dan Voiculescu, om uns cu toate alifiile securității.

Și tocmai acum, când se pregătește de bătălia cu sistemul securist și cu corupția adiacentă, Victoraș mai are pe cap și problema procurării vițelului cel gras, întru întâmpinarea fiului risipitor Cătălin Voicu, proaspăt băgat afară din pușcărie. Deși la gabaritul personajului și la dimensiunea corupției pe care o întruchipează, un bou ar fi mai pe potrivă. Ca să ajungă și pentru ceilalți. Ce bou? Păi, cel din proverbul „cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”!

Succes Victoraș! Și ai grijă de copii! De copiii lui Ion Iliescu, mai ales!
Previous Next

XS
SM
MD
LG