Linkuri accesibilitate

In amintirea lui Traian Bratu (1952-2011)


Traian Bratu
Traian Bratu

La Munchen a încetat din viață Traian Bratu, fost redactor și webmaster la Radio Europa Liberă.


La Munchen a încetat astăzi din viață, la vîrsta de 59 de ani, după o grea suferință, Traian Bratu, fost redactor și responsabil al serviciului de știri, pînă în 1995, al postului Radio Europa Liberă.

După mutarea la Praga a Serviciului românesc al postului nostru de radio, Traian Bratu a lucrat timp de peste un deceniu, cu abnegație și talent, pînă în ultima clipă, ca webmaster al site-ului nostru Internet.

Puţini oameni sunt atît de discreţi, loiali, cu simţ al umorului, cu rafinament, sensibilitate, cultură şi grijă faţă de alţii cum a fost dragul nostru Traian.

Oameni care l-au cunoscut doar cîteva ore în jurul unui pahar de vorbă sau cei care au avut bucuria să îi stea în preajmă ani de zile, să îl aibă ca editor, ca şef, ca prieten, toţi sunt astăzi mai trişti şi mai săraci…

Traian a fost unic: nu se supăra niciodată, căuta să nu jignească în nici un fel pe nimeni, să facă tuturor viaţa mai frumoasă, mai bună, mai adevărată...

A lucrat pînă în ultima clipă la pagina de internet a Europei Libere. Un post de radio căruia i-a dat ani buni din viaţa-i atît de scurtă ! Nu se plîngea niciodată nici de prea multă muncă, nici de greşelile frecvente pe care colegii lui le făceam, nici de vremea proastă de afară, nici de... boala-i necruţătoare.

A fost unul din cei mai distinşi colegi pe care i-am avut vreodată, reprezentînd cu eleganţă tot ce a avut mai bun la nivel jurnalistic şi uman Radio Europa Liberă!

Iţi mulțumim, dragul nostru Traian pentru anii pe care ni i-ai dat cu atîta generozitate! Pentru nopţile albe de muncă la site pe care ţi le-ai sacrificat pentru noi: ca sa fim mai buni, mai inteligenţi şi mai profesionişti.

Îți vom simţi lipsa cu durere.

Dumnezeu să te ierte, bunul, dragul şi generosul nostru coleg, şi să te odihnească în pace!

Oana Serafim şi întreaga echipă de la Radio Europa Liberă
XS
SM
MD
LG