Linkuri accesibilitate

SUA şi Franţa condamnă incidentele de la misiunile lor diplomatie din Siria, provocate de suporterii regimului Bashar al-Assad


Din Siria se relatază că suporterii regimului au pătruns pentru scurt timp în ambasadele Franţei şi Statelor Unite, provocând unele pagube materiale. Nimeni nu a fost rănit.
Martori oculari spun că protestatarii au spart ferestre şi au înalţat steagul sirian pe ambasada americană, iar înainte de a pleca au lăsat pe zid un graffiti care îl numeşte pe ambasadorul american „câine”. La ambasada franceză gărzile au fost nevoite să tragă focuri de armă pentru a ţine mulţimea la distanţă. Se crede că protestele au fost provocate de vizitele făcute recente de ambasadorii american şi francez la Hama, oraş sirian în care opoziţia împotriva preşedintelui Bashar al-Assad este foarte activă.
Incidentele de astăzi au fost condamnate de departamentul de stat al Statelor Unite şi de guvernul francez. Într-o declaraţie a diplomaţiei americane se spune că autorităţile siriene nu au fost în stare să apere reprezentanţia americană şi că atacul a fost încurajat de o televiziunea pro-guvernamentală siriană.
XS
SM
MD
LG