Linkuri accesibilitate

Reconfigurarea spectrului geopolitic moldovean (Timpul)


Rusia și sperietoarea embargoului la exporturile de vin (Adevărul).




Dacă e posibilă demisia lui Filat şi o alianţă între comuniști și liberal-democrați aflați din editorialul lui Constantin Tănase din cotidianul Timpul. El scrie că este clar că în spatele conflictelor interne din sânul AIE stă interesul unor forţe interne şi externe de a reconfigura spectrul geopolitic moldovean. Succesul politic înregistrat de către comunişti în Chișinău la alegerile locale demonstrează „fragilitatea” vectorului politic proeuropean. Constantin Tănase amintește că acum un deceniu, Iurie Roşca, la fel ca şi Filat, căuta pretexte pentru a demite guvernul Sturza. Motivul formal era acelaşi: lupta cu corupţia şi promovarea reformelor. Cu ce s-a terminat „cruciada” lui Roşca am văzut. Cu ce se va termina „cruciada” lui Filat? Vom trăi şi vom vedea, încheie Tănase.

Adevărul scrie despre vânzătorii de antichităţi care se plâng că din cauza crizei chiar și puținii cumparatori pe care-i aveau intră acum în magazine ca la muzeu. Ei se tem că le va merge şi mai prost după adoptarea legii privind protejarea patrimoniului cultural mobil, care le va impune multe restricţii.

Tot în Adevărul găsiți și un material de Ion Preașcă din care aflați că ruşii ne sperie iar cu embargo la vin. Ei ameninţă că Rusia şi-ar putea schimba atitudinea faţă de băuturile moldoveneşti. Intre timp, mulţi producători moldoveni, din cauza pieții imprevizibile, renunță la exporturile de vin înspre Federația Rusă.
XS
SM
MD
LG