Linkuri accesibilitate

Uciderea unui ziarist pakistanez care investiga activitatea Serviciilor de securitate ar fi fost aprobată de conducerea Pakistanului


Ofiţerul cu gradul cel mai înalt din armata Statelor Unite a spus că elemente din conducerea Pakistanului ar fi încuviinţat uciderea în luna mai unui jurnalist pakistanez care investiga activitatea serviciilor de securitate din ţara sa. Amiralul Mike Mullen, şeful Statelor Majore Reunite ale forţelor armate americane, le-a spus joi ziariştilor la un briefing ţinut la Pentagon că nu a văzut „nimic care să infirme relatările că guvernul (pakistanez) avea cunoştinţă” de intenţia uciderii ziaristului. Mullen a mai spus însă că nu are „dovezi coerente” care să lege uciderea lui Saleem Shahzdad de o anumită instituţie guvernamentală.
Ambasadorul Pakistanului în Statele Unite, Hussain Haqqani a spus în reacţie la remarcile lui Mullen că dacă americanii au dovezi legate de moartea lui Saleem Shahzdad ar trebui să le pună la dispoziţia Islamabadului.
Shahzdad, care lucra pentru publicaţia electronică „Asia Times Online”, cu sediul în Hong Kong, a dispărut la Islamabad la 29 mai. Cadavrul său a fost găsit două zile mai târziu cu urme de tortură.
XS
SM
MD
LG