Linkuri accesibilitate

„Independenţa Transnistriei ar dezlega mâinile Moldovei” (Adevărul)


Săptămânalul de investigaţii Ziarul de Gardă scrie la doi ani de la evenimentele din aprilie 2009 că Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova şi Procuratura Generală continuă să meargă pe pista lansată de Vladimir Voronin, precum că România ar fi implicată în evenimentele din 7 aprilie. Mai mulţi tineri, foşti şi actuali membri ai unor organizaţii pro-româneşti din R. Moldova, susţin că ofiţeri SIS şi procurori fac presiuni asupra lor pentru a recunoaşte că „sunt agenţi sub acoperire, că „românismul” e o ideologie duşmană R. Moldova şi că s-au întâlnit cu liderii AIE înainte de evenimentele din aprilie 2009”. Procurorii nu neagă că ar fi audiat asemenea persoane, dar afirmă că nu au obligat pe nimeni să facă anumite declaraţii, mai scrie Ziarul de Gardă.


Revista presei matinale„Independenţa Transnistriei ar dezlega mâinile Moldovei” este titlul interviului cu ministrul de externe al autoproclamatei republici nistrene, Vladimir Iastrebciak, oferit cotidianului Adevărul. Dl Iastrebciak crede „recunoaşterea independenţei Transnistriei ar fi o variantă optimă pentru toţi, inclusiv pentru Chişinău, pentru că i-ar dezlega mâinile în rezolvarea sarcinilor pe care le are Guvernul moldovean. Ar fi bine şi pentru Rusia, crede Vladimir Iastrebciak, care adaugă că liderii de la Tiraspol se conduc de regula „niciodată nu spune niciodată“.

În fine, „Alianţa nu moare, ea e nemuritoare, ca Mafia”, aflăm din editorialul semnat de Constantin Tănase în Timpul. Editorialistul scrie că a înţeles că Republica Moldova e un stat oligarhic, condus de cârmaci de doi bani, corupţi, subţirei la inteligenţă, dar groşi la obraz, fără gândire strategică, ostatici şi promotori ai unui Sistem antipopular. Constantin Tănase mai scrie că în ţărişoara asta nici o reformă nu merge şi nu va merge, pentru că…şi aici ajungem acolo de unde am pornit: pentru că Alianţa nu va pieri! Alianţa va exista atâta timp cât există comuniştii! – conchide Constantin Tănase.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG