Linkuri accesibilitate

Marele atu al lui Băsescu (România liberă)


Documentar istoric: acum 70 de ani (Adevărul)


Cotidianul Romania libera anunta ca la Chisinau comunistii au cerut deja in instanta anularea turului doi al alegerilor locale pentru primaria capitalei, dupa ce liderul comunist Vladimir Voronin a declarat ca partidul sau nu il recunoaste pe Dorin Chirtoaca drept primar general. Acelasi ziar grupeaza, inclusiv in varianta video, marturii ale unor fosti deportati basarabeni in Campia Baraganului. De la acea decizie, care a stramutat 5000 de familii in domiciliu fortat, s-au implinit la 18 iunie 60 de ani – reaminteste Romania libera.


Revista presei bucureştene
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct



In Adevarul, un documentar istoric recompune operatiunea militara comandata acum 70 de ani de maresalul Ion Antonescu sub celebrul ordin de lupta „Ostasi, va ordon treceti Prutul”. Textul integral al ordinului poate fi recitit in editia centrala a cotidianului romanesc.

In Romania, ziarele inregistreaza ecourile intalnirii de la Cotroceni a partidelor politice cu presedintele Traian Basescu. La aceasta serie de intrevederi a luat parte, pentru prima oara dupa multi ani, si opozitia grupata in Uniunea Social Liberala. Dan Tapalaga, de la Hotnews, considera ca presedintele Basescu s-a aflat pentru prima oara foarte aproape de KO, pentru ca a venit nepregatit in problema spinoasa a proiectului reorganizarii teritoriului in regiuni. Mai precis, nu a putut discuta un proiect concret, fiind evident ca si-a dorit doar „o poza” cu opozitia, pe probleme generale.

Cristian Ghinea, de la Romania libera, comenteaza aceeasi intalnire, reamintind unul din marile atuuri ale sefului statului roman: priceperea de a face agenda politica. Daca reuseste sa aduca invariabil opozitia sa-i discute propunerile, chiar si atunci cand nu le considera prioritare – cum este cazul acum cu modificarea constitutiei sau a impartirii administrative a tarii – Basescu nu are insa si tactica potrivita pentru a-si aplica ideile – mai arata Cristian Ghinea.

Un articol redactat cu ton de program politic semneaza Ion M. Ionita in Adevarul. Exprimandu-se la plural: „cerem”, „consideram” etc., comentatorul ii reproseaza sefului statului ca nu accepta un premier tehnocrat care sa organizeze alegeri anticipate.
XS
SM
MD
LG