Linkuri accesibilitate

22.06 - București: Gheorghe Funar anchetat la Poliție


Monumentul lui Avram Iancu la Cluj
Monumentul lui Avram Iancu la Cluj

Gh. Funar acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, uzurpare de calităţi oficiale şi ultraj contra bunelor moravuri, şi ofensă adusă autorităţii.




22 iunie 2001

Actualitatea. (Moderator: Liana Ionescu; corespondent: Gabriela Pentelescu/Cluj).

Gheorghe Funar anchetat la Poliție.

Revenim la episodul de la Cluj, unde primarul Gheorghe Funar a fost ridicat astazi din biroul spu de poliţişti şi luptători DIAS pentru a fi dus la sediul poliţiei. Primarul Clujului a fost convocat de mai multe ori pină acum pentru a da declaraţii în dosarele în care este cercetat, dar de fiecare dată s-a sustras audierii. Cum a decurs deplasarea la poliţie şi ce declaratii a făcut primarul Funar aflam de la corespondenta noastra la Cluj, Gabriela Pentelescu:

Ceea ce zilele trecute părea un simplu zvon astazi s-a adeverit. Scandalul izbucnit între primarul Gheorghe Funar şi Consiliul local Cluj-Napoca, odata cu intrarea în vigoare a Legii administraţiei publice locale a culminat astazi cu intervenţia poliţiei.

La sfîrşitul săptămînii trecute împotriva lui Gheorghe Funar s-a declanşat acţiunea de urmărire penală după ce Parchetul şi poliţia s-au autosesizat. Astazi, primarul Clujului, Gheorghe Funar a fost dus sub escortă la sediul poliţiei pentru audieri. În cele trei dosare în care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, uzurpare de calităţi oficiale şi ultraj contra bunelor moravuri şi ofensă adusă autorităţii. Gheorghe Funar a fost ridicat din biroul sau de catre trupele DIAS şi dus la sediul poliţiei.

Funar a fost însoţit de avocatul său Gheorghiţă Mateuţ. In fata primariei se aflau vreo 200 de persoane, angajaţi ai primăriei care scandau lozinci de genul „noi l-am votat, voi ni l-aţi furat” sau „Funar-românul patriot”. [...]

Primarul s-a întilnit în jurul orei 15.30 la sediul primăriei cu simpatizanţii săi şi le-a mulţumit că au fost alături de el şi că au încredere în alesul lor. Funar a spus că este victima unei înţelegeri între PSD si UDMR care au pus la cale înlăturarea sa din funcţia de primar şi susţine în continuare că ceea ce s-a întimplat astazi este o ingerinţă clară a politicului în activitatea organelor de poliţie. De asemenea, Funar i-a îndemnat pe angajaţii primăriei să depună plîngeri penale împotriva IPJ Cluj afirmînd că din cauza celor întîmplate astazi si nu şi-au putut desfăşura activităţile destinate cetăţenilor.
XS
SM
MD
LG