Linkuri accesibilitate

„Actuala putere are nevoie de opoziţie reală” (Timpul)


Moldova într-un clasament mondial al sărăciei (Economist).



Cotidianul Adevărul propune un reportaj din satul Stoianovca sau Stoieneşti din actualul raion Cantemir, unde în iunie-iulie 1941 s-au dat unele dintre cele mai crâncene lupte la hotarul româno-sovietic. Mărturie, scrie Adevărul, sunt cimitirul eroilor români, reamenajat în 2006, sau memorialele gloriei militare sovietice, păstrate de autorităţile locale, dar şi de pichetul de grăniceri.

„Actuala putere are nevoie de opoziţie reală” este titlul editorialului semnat de Constantin Tănase în Timpul. Am observat, scrie dl Tănase, că imediat după turul doi de scrutin, unii au început să-şi ascută săbiile şi să dezgroape securea războiului politic. Aceasta înseamnă, continuă editorialistul, că Republica Moldova reintră într-o nouă spirală a scandalurilor politice şi într-o nouă campanie de căutare a duşmanilor interni şi externi. S-ar putea ca temeliile şubrede ale acestui stat să nu mai reziste, conchide Constantin Tănase.

Argumentî i faktî scrie că „puţină lume mai crede că alegerile din Chişinău au fost corecte” şi că „În Moldova nu există politicieni, dar trişori la jocul de cărţi”. Ziarul mai scrie despre refuzul PCRM-ului de a recunoaşte alegerile pentru postul de primar. Restul materialelor din Argumentî i faktî, şi din majoritatea celorlalte ziare ruseşti, sunt dedicate celui de-al doilea război mondial.

Din săptămânalul Economist aflăm că Republica Moldova se află pe locul 131 la capitolul bogăţie, după ţări precum Honduras sau Paraguay. Potrivit unui top realizat de Global Finance, care a cuprins date statistice din perioada 2008-2010 din 182 de ţări, Moldova ocupă locul 131.
XS
SM
MD
LG