Linkuri accesibilitate

„Oraşul este practic divizat şi trebuie să învăţăm să conlocuim împreună”


Ce mai gîndesc chișinăuenii o zi după alegeri...



Rezultatele alegerilor pentru primăria capitalei sunt contestate de ambele tabere. Comunistul Dodon a anunţat astăzi că nu recunoaşte victoria liberalului Chirtoacă, după ce primarul în exerciţiu contestase deja victoria din primul tur a comuniştilor în alegerile pentru posturile de consilieri.
Dacă însă rezultatele rămân până la urmă în picioare, la primăria capitalei va începe o coabitare între un primar liberal şi o majoritate comunistă în Consiliu. Ce cred chişinăuenii despre aşa o perspectivă, şi în general despre alegerile locale, a încercat să afle colaboratoarea Europei Libere, Ala Ceapai
.

Vox pop la Chișinău după alegeri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:14 0:00
Link direct


- „Nu depinde cu cât a cîştigat, totul depinde de persoana respectivă. Şi dacă el va fi primar al poporului, dar cred că aşa o să fie, atunci el o să aibă şi susţinere mai mare. Trebuie de consultat cu poporul”

- „Populaţia nu degeaba l-a ales, totuşi are încredere în el şi credem că aceasta îi va da orecare curaj”

- „Dacă lumea din a doua oara a decis ca totuşi el să fie, asta e decizia poporului”

- „Să fii un primar al poporul, să asculţi pe toţi şi să iai decizia, în asta constă deşteptăciunea conducătorului”

- „S-a angajat să fie un primar pentru toţi locuitorii Chişinăului, fiindcă într-adevăr, oraşul este practic divizat şi trebuie să învăţăm să conlocuim împreună”

- „Desigur că va fi un primar al poporului, dar înţelegeţi că situaţia acum e că în Consiliul Municipal majoritatea aparţine comuniştilor şi trebuie să ţină cont dacă e un primar al poporului, trebuie să ţină cont de doleanţele celor 49% care au votat consilierii comunişti. Dacă interesele poporului sunt pe primul plan atunci desigur că trebuie să colaboreze desigur cu Consiliul Municipal”

Europa Liberă: Dar credeţi că o să poată coopera cu un Consiliu majoritar comunist?

- „Chiar e foarte bine pe de o parte că proiecte dubioase nu vor trece fiindcă opoziţia va fi împotrivă. Şi din partea comuniştilor tot aşa vor fi proiecte, care nu corespund doleanţei poporului şi atunci vor fi blocate de primar. Pe de o parte aşa o să fie normal, ca să nu fie dictatură din partea cuiva”

- „Probabil că greutăţi o să fie pentru că la noi în R. Moldova este foarte greu să ajungi la un numitor comun. Este necesar de făcut un pact, de uitat despre opiniile fiecăruia şi de început a lucra, adică de conlucrat. Cum îi va reuşi asta, este altă întrebare, sper că o să reuşească”

- „Probabil că la unele proiecte se vor pune beţe în roate, dar la proiectele vitale nu au să pună beţe în roate că atunci ei se demască, că sunt împotriva populaţiei oraşului”

- „Trebuie să coopereze, să găsească ieşire din toate greutăţile”

- „O să fie foarte greu de lucrat, comuniştii sunt să zicem aşa, agresivi, în ghilimele, dar totuşi sunt agresivi şi o să fie greu”

- „O să fie greu, dar eu cred că acum nu sunt acei comunişti care au fost înainte, aceştia tot sunt pentru popor, pentru bunăstarea poporului”

- „Dar cred că cineva trebuie să cedeze, altfel nu o să fie nimic în ţara asta, poate şi Dorin să-i mai asculte şi pe dînşii că sunt mai bătrîni, mulţi au încredere şi în ei, în comunişti”

- „Dacă sunt aleşii poporului se aşează la masa de negocieri şi cu capul limpede îşi găsesc soluţia de rezolvare a oricărei probleme”
Previous Next

XS
SM
MD
LG