Linkuri accesibilitate

Facilități oferite duminică alegătorilor care ar avea nevoie de un act de identitate provizoriu


Duminică, 19 iunie, când are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, toate birourile de evidenta si documentare a populatiei, inclusiv sectiile primire si eliberare a documentelor urgente, vor fi deschise între 7 şi 9 seara, informează Moldpres. Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor anunta ca cetatenii cu drept de vot, ale caror acte sint pierdute, nevalabile sau care nu au fost documentati anterior cu acte de identitate, pot sa-si perfecteze gratis actul de identitate provizoriu, pentru a-si putea exercita dreptul constitutional.
La scrutinul din 5 aprilie 2009, intreprinderea „Registru” a eliberat 4570 de acte de identitate provizorii, la alegerile parlamentare din 29 iulie au fost perfectate 5950 de acte, la referendumul constitutional din 5 octombrie 2010 - peste 1700, iar la alegerile parlamentare din 28 noiembrie acelasi an - 4391 de acte de acest gen.

Preşedintele Comisiei Electorale Eentrale, Iurie Ciocan a precizat că primele rezultate parţiale vor fi cunoscute duminică, înainte de miezul nopţii. Într-un interviu cu Europa Libera, Iurie Ciocan a reamintit: „sîntem convinși în ceea ce zicem: votul fiecărui cetățean contează!”
XS
SM
MD
LG