Linkuri accesibilitate

Falimentul, salvarea de creditori? (Adevărul)


Cineva din AIE luptă pentru victoria lui Dodon (Timpul)


Criza falimentează sute de companii, scrie astăzi Adevărul. Un clasament realizat de publicaţie arată că unele firme au de restituit datorii de peste 100 de milioane de lei, iar creditorii bat pragurile instanţelor pentru a-şi recupera banii. Ziarul încearcă să se lămurească de ce se întîmplă aceasta. Economistul Viorel Chivriga, citat de publicaţie, crede că de cele mai dese ori falimentul este rezultat al managementului defectuos, iar Valeriu Prohniţchi de la Expert-Grup a spus ziarului că aceasta este şi o soluţie la care recurg întreprinderile pentru a se salva de creditori.

Un alt articol din Adevărul constată că tot mai mulţi absolvenţi de licee îşi doresc să-şi continue studiile în străinătate. Oferta de burse este însă mică, mai scrie publicaţia şi trece în revistă cîteva informaţii folositoare celor ce vor să încerce, cum ar fi ce conţine dosarul sau care ar fi filierele cele mai generoase prin care se poate ajunge la studii peste hotare şi cu o bursă frumuşică.

Constantin Tănase de la Timpul afirmă astăzi într-un editorial că cineva din Alianţa luptă pentru victoria lui Dodon. Tănase îşi bazează afirmaţia pe bănuieli proprii confirmate de bănuielile altora. „Păpuşa roz minte pi moldoveneşti”, scrie Tatiana Corai în aceaieşi publicaţie, avîndu-l în vedere pe candidatul comunist la funcţia de primar care a ieşit în tutrul doi cu Dorin Chirtoacă. De ce oare Dodon se dă drept moldovenist militant, se întreabă autoarea, făcînd aluzie la o scrisoare semnată de acesta în ajun de scrutin si un interviu pentru un ziar românesc în care insistă că am avea o altă identitate decît cea română. „Pentru că vrea la putere”, este concluzia jurnalistei, „iar cartea moldovenistă a demonstrat că aduce succes.”

Ziarul de Gardă revine la versiunile asasinării lui Igor Ţurcanu, preşedintele Federaţiei naţionale de Tenis şi a celui ce a condus stafful electoral al lui Mihai Godea. Autorul articolului afirmă că a discutat cu mai multe persoane din anturajul acestuia care cred că cea mai verosimilă versiune ar fi că Ţurcanu ar fi fost executat de „mafia bulgară”, care deţine monopolul pe piaţa importului de tutun din Republica Moldova şi de care victima ar fi încercat să se distanţeze după o apropiere anterioară.
XS
SM
MD
LG