Linkuri accesibilitate

Exit poll în Chişinău: candidatul PL Dodin Chirtoacă obţine 52,7%, contradandidatul său comunist Igor Dodon - 41%, la o marjă de eroare de 2,5%


Actualul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă ar putea câştiga alegerile pentru primăria capitalei din primul tur de scrutin cu 52,7% din sufragii. Este scorul estimativ al exit-poll-ului realizat de patru instituţii sociologice din Republica Moldova la comanda PublikaTV.

Marja de eroare a sondajului de opinie este de 2,5 la sută.

Potrivit rezultatelor exit-poll, candidatul PCRM Igor Dodon a acumulat 41% din voturi. Candidatul PD, Valentina Buliga – 2,3%, candidatul independent Mihai Godea – 1%, iar ceilalţi concurenţi – sub un procent.

Imediat după anunţarea rezultatelor sondajului, Dorin Chirtoacă s-a declarat mulţumit, însă a accentuat că este necesar să se aştepte rezultatele oficiale de la Comisia Electorală Centrală. El a mulţumit celor care au votat Partidul Liberal şi candidatul său la primăria capitalei, a mulţumit partidelor din alianţa de la guvernare AIE, oponenţilor săi politici, mass-media şi cetăţenilor moldoveni care au revenit de peste hotare tocmai ca să-şi exercite dreptul la vot. „Sunt alegeri cruciale pentru modernizarea Chişinăului, pentru viitorul european şi pentru a nu se admite revenirea la comunism şi minciună”, a declarat Dorin Chirtoacă. Totodată, el a spus că acum ar fi momentul oportun pentru formarea unei majorităţi democratice în consiliul municipal şi a invitat partidele din AIE să discute mâine această chestiune.

La rândul său, candidatul comuniştilor Igor Dodon a spus că este sceptic faţă de rezultatele exit-poll-ului şi că ar trebui aşteptate rezultatele oficiale de la CEC. El a spus că rezultatele sondajului ar fi o încercare de manipulare a opiniei publice. „Cei care se bucură acum, alde Dorin Geoană, vor vedea mâine alte rezultate”, a declarat candidatul comunist Igor Dodon.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG