Linkuri accesibilitate

Compost Records. Beat-uri bavareze reciclate în fuziune


Compost Records a ajutat, prin intermediul unor muzicieni şi producători talentaţi, la crearea unei scene underground proprii Munchen-ului.


Pe strada Haager la nr 10 din estul oraşului Munchen se află sediul casei de discuri Compost Records. Deşi asociată iniţial cu sunetul aparţinînd îndeobşte cluburilor de noapte, muzica de la Compost Records a ajutat, prin intermediul unor muzicieni şi producători talentaţi, la crearea unei scene underground proprii Munchenului, dar care a depăşit graniţele provinciale ale unei asemenea definiţii.

Din istoria casei Compost Records
Din istoria casei Compost Records
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:04 0:00
Link direct


Sau asta pretinde, cel puţin, pagina de web de la www.compost-records.com. Dar o scenă, aflăm tot de aici, a cărei caracteristică fundamentală este că sunetul său e greu de definit şi de descris, ceea ce se traduce prin faptul că aceşti artişti şi producători ridică toţi în slăvi eclectismul: influenţe muzicale diverse, deci, şi mixarea tuturor stilurilor muzicale, în special jazz, nu-jazz, electronica, downbeat, hip-hop, drum & bass, Detroit techno.

Revista germană „Groove” preferă o cale mai scurtă atunci cînd pune toate acestea sub un singur nume „Phusion” – scris cu PH. Unul din grupurile promovate la Compost-Records este Fauna Flash, o trupă muncheneză alcătuită din Roland Appel şi Christian Prommer. Unul din albumele celor de la Fauna Flash se numeşte chiar aşa „Fusion”, de data asta cu F, şi e o combinaţie de drum&bass, house şi downtempo, adică un adevărat manifest nu-jazz, cum se exprimă unii comentatori de pe reţea.

Bun venit aşadar la beat-urile bavareze: Fauna Flash versus Wei Chi cu „Dont know 2001” de pe albumul „Compost 100”.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG