Linkuri accesibilitate

Alegeri și atmosferă liniștită în Autonomia Găgăuză


Directoarea Maria Parfionova
Directoarea Maria Parfionova

Maria Parfionova: „Oamenii spun, în general, că vor stabilitate, bunăstare şi locuri de muncă.”



Despre cum a decurs votul pînă la aceasta ora în autonomia Gagăuză aflăm de la Maria Parfionova, şefa postului public de radio de la Comrat.

„În întreaga autonomie la alegeri participă un total de 2081 de candidaţi, dintre care 120 aspiră la funcţiile de primari. În Comrat, pentru funcţia de consilier sunt tocmai 87 de candidaţi. În legătură cu aceasta, alegătorilor li s-a propus să voteze nu pe un buletin de vot, ci pe o broşură cu 8 pagini.

Cu Maria Parfionova despre alegerile de la Comrat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct


Pentru primăria Comratului luptă actualul primar Nicolai Dudoglo, deputatul în Parlamentul RM, Petru Vlah, antreprenorul Constantin Sibov, şi alte câteva persoane destul de cunoscute în autonomie, cum ar fi Vasile Croitor şi Leonid Dobrov.

Un număr record de candidaţi sunt înregistraţi şi în trei sate, Cişmichioi, Serapontievca şi Baurci, unde pentru funcţia de primar candidează câte 9 persoane.

Alegerile decurg într-o atmosferă liniştită, lipsită de încălcări. În 10 localităţi, spre ora 14, deja se întrunise numărul necesar de voturi pentru ca alegerile să poată fi validate. Cel mai activ au ieşit la vot în prima parte a zilei oamenii în etate. Spre seara se aşteaptă să se activizeze şi tinerii.

Oamenii spun, în general, că vor stabilitate, bunăstare şi locuri de muncă. Tinerii se uită cu optimism în viitor, pentru că cred că viaţa se schimbă, iar la putere vin oameni energici şi capabili. Alegătorii mai în vârstă dau însă preferinţă partidelor în care au avut încredere şi pînă acum şi votează după principiul „mai bine cioara din mână, decît vrabia din gard”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG