Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Jurnal de Chişinău


Invitata ediţiei de astăzi este Rodica Mahu, redactor-şef la Jurnal de Chişinău.


Editorialistul Nicolae Negru se întreabă în comentariul său de ce ziarele de orientare naţională fac reclamă secerei şi ciocanului, la care răspunde: „Pentru bani!”. La bani se rezumă valorile şi principiile noastre, luate între ghilimele ca un slogan al zilelor noastre. E curios dacă ele ar fi publicat pentru bani şi simbolurile naziste.


Un ziar în fiecare seară: Jurnal de Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct



Petru Bogatu se referă la trei primejdii mari care îl pasc pe Dorin Chirtoacă: prima – neglijarea electoratului PLDM; a doua – trecerea sub tăcere a mizei politice a alegerilor; a treia – demonizarea lui Filat. De aceea este nevoie ca pe ultima sută de metri a cursei pentru alegerile locale să se facă două lucruri: în primul rând să se stabilească între PL şi PLDM o relaţie sinceră şi funcţională, nu doar una declarativă. Numai aşa Dorin Chirtoacă îşi vor folosi din plin toate resursele politice, în caz contrar scrutinul rămâne deschis oricărui rezultat.

„Invazie de femei la primăria Rudi” e titlul unui articol semnat de Svetlana Corobcean. În această localitate în campania pentru titlul de primar au intrat trei doamne.

Împlinirea a două sute de ani de la ruperea Basarabiei de la trupul Principatului Moldovei şi incorporarea ei în cadrul Imperiului Rus este tema interviului acordat de către istoricul Ion Negrei colegului nostru, Ilie Gulca.

Continuă publicarea interviului dat de regretatul Serafim Saca, Angelinei Olaru cu genericul „Lustraţia mai stă sub şapte peceţi şi la două decenii de la prăduşirea Imperiului Răului”.

Lansăm campania „Jurnalul copilului, singur acasă” prin care să sensibilizăm societatea privind problema copiilor imigranţilor abandonaţi prin internate. Svetlana Panţa mai scrie despre Dumitru, un băieţel de 11 ani care are deja o meserie, e cizmar, cu oarece vechime chiar dacă repară deocamdată doar încălţămintea colegilor de internat.
XS
SM
MD
LG