Linkuri accesibilitate

Fostul general sîrb Ratko Mladic în așteptarea extrădării la Tribunalul internațional pentru crime de război de la Haga


Ratko Mladici, comandantul sârbilor bosniaci în timpul războiului din anii ʼ90 a fost arestat ieri în Serbia şi dus în fata Tribunalului pentru crime de război de la Belgrad. Avocatul lui Mladic a cerut judecătorului să suspende audierea lui Mladici pentru că acesta este intr-o stare psihică în care nu poate comunica.
Adjunctul procurorului a declarat presei, pe de altă parte, că Mladic a fost foarte comunicativ şi că doctorii vor decide astăzi dacă audierea poate continua.
Autorităţile sârbe vor să-l extrădeze la Haga, la Tribunalul internaţional pentru crime de război comise în fosta Iugoslavie. Este de aşteptat că Mladic să se opună iar procesul de extrădare ar putea dura mai multe zile.
Ratko Mladici a fost una din cele mai căutate persoane după încheierea războaielor din fosta Iugoslavie. A reuşit să se ascundă timp de 16 ani. Mladic este acuzat intre altele de masacrul de la Srebrenica unde au fost ucişi 8 mii de bărbaţi şi băieţi musulmani. Tot Mladici a condus asediul asupra capitalei bosniace Sarajevo.
XS
SM
MD
LG