Linkuri accesibilitate

Macaroane electorale


Nu există nici o instituţie de stat interesată de împărţirea macaroanele electorale, o instituţie care să ne spună dacă are loc aşa ceva sau nu.




Realitatea cu amănuntul analizată de Iulian Ciocan
Realitatea cu amănuntul analizată de Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00
Link direct


Revin, fără prea mare plăcere, la un subiect anterior, unul referitor la campania electorală. Am scris deunăzi că un cunoscut de-al meu a fost la o întîlnire cu un candidat la funcţia de primar. După acea întîlnire cunoscutului meu i s-a înmînat o sacoşă, cu blazon partinic, în care erau 2 pachete de făină, 2 pachete de orez, 2 pachete de macaroane şi... 2 pachete de sare iodată. Ziceam atunci că întrezăresc un pericol în distribuirea acestor ajutoare în plină campanie electorală şi anume acela ca cetăţeanul să nu mai aleagă între candidaţi şi doctrine, ci între conţinutul unei sacoşe şi conţinutul alteia, între sare şi zahăr.

Şi site-ul Unimedia a scris despre distribuirea macaroanelor, ba chiar a postat imagini video grăitoare. Ei bine, staff-urile electorale ale formaţiunilor vizate nu înţeleg despre ce e vorba. Unii zic că pungile sînt ale lor, dar nu au nimic de-a face cu conţinutul sacoşelor, alţii spun că nu distribuie nimic şi că vor iniţia o anchetă să vadă ce se întîmplă. Iar cunoscutul meu a rămas realmente perplex cînd a văzut că protagonistul întîlnirii la care i s-a dat sacoşa cu sare a negat cu fermitate, într-o emisiune televizată, că s-ar fi întîmplat aşa ceva.

De fapt, povestea alimentelor electorale pare a fi foarte veche. Asemenea sacoşe, dacă e să dăm crezare presei şi multor simpli muritori, s-au tot împărţit la noi şi în campaniile precedente. Şi cu toate acestea fenomenul pare învăluit în ceaţă. Nu există nici o instituţie de stat interesată de împărţirea macaroanele electorale, o instituţie care să ne spună dacă are loc aşa ceva sau nu, dacă, în definitiv, e bine sau e rău să-i dai omului orez într-o sacoşă cu blazon partinic. Aşadar, totul pare incert. Parcă cineva dă şi ia sacoşe, şi în acelaşi timp parcă nimeni nu dă şi nu ia.

Nimeni, fireşte, nu e penalizat, toate observaţiile presei în această privinţă sînt respinse, ridiculizate şi chiar considerate nişte calomnii. E ca şi cum nimic nu s-ar întîmpla. Şi, într-adevăr, nici nu mai ştii, se întîmplă sau nu ceva cu adevărat. Important şi sigur e că mergem spre Europa.
XS
SM
MD
LG