Linkuri accesibilitate


Câţiva tineri care au avut de suferit de pe urma tulburărilor din 7 aprilie 2009 şi părinţi ai acestor tineri spun că aşteaptă scuze din partea candidatului comunist la primăria Chişinăului Igor Dodon pentru sintagma „aşa-numite victime” cu care i-a descris. Ca răspuns, Dodon a spus că cererile ar fi o încercare de a-i deturna mesajele pozitive pe care şi-a construit campania. Are detalii corespondenta Europei Libere Alla Ceapai.


„Aşa-numitele victime” aşteaptă scuze de la DodonEugen Bogdan spune că a fost bătut şi maltratat după evenimentele din 7 aprilie şi dus la închisoare pentru 3 zile, fără apă şi mâncare.

„Noi cei care am fost maltrataţi pe 7 aprilie ne cam doare aceste cuvinte. Noi suntem aşa cum a zis el, aşa-numitele victime, dar nicidecum nu suntem noi victimele din 7 aprilie. Cine ştie, poate că el într-adevăr este victima din 7 aprilie, dar noi suntem eroii din 7 aprilie, nu ştiu”.

Şi Radu Banari, o altă victimă, îşi aminteşte cum a fost dus în subsolul Parlamentului, bătut şi ameninţat, apoi dus la comisariatul de poliţie.

„Îi doresc dumnealui, dacă a spus aşa cuvinte, să treacă măcar o dată în viaţă lui prin ce am trecut noi atunci seara. Rog ca să analizeze ceea ce a spus, să facă nişte scuze publice faţă de noi cei maltrataţi în ziua de 7 aprilie”.

Parascovia Hâncu, mama lui Damian şi tatăl lui Valeriu Boboc, decedat în timpul evenimentelor din 7 aprilie s-au arătat indignaţi faţă de declaraţiile lui Igor Dodon şi au cerut excluderea lui din cursa electorală.

Solicitat de Radio Europa Liberă, să confirme dacă scrisoarea lui Damian Hâncu a ajuns la destinătar, Igor Dodon a răspuns laconic.

„Nu cunosc cine-i şi nu am văzut-o”.

Pe blogul său, Damian Hâncu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile lui Igor Dodon şi a înaintat public o scrisoare deputatului comunist. El cere scuze publice din partea politicianului faţă de tinerii maltrataţi şi torturaţi de 7 aprilie şi îi sugerează să îşi retragă candidatura din cursa electorală.
XS
SM
MD
LG