Linkuri accesibilitate

Statul este lider la monopol pe piaţa economică (Adevărul)


Şcolile nu sunt gata pentru autonomia financiară (Kişiniovski Obozrevatel).


Statul este lider la monopol pe piaţa economică” scrie Adevărul. „Zeci de companii din Moldova care au capital majoritar de stat controlează sectoare întregi de activitate, de la cele de telefonie, producere de ţigări, până la servicii de transport feroviar. Autorităţile susţin că au planificat mai multe acţiuni pentru stimularea concurenţei. În realitate, sunt puse în prim plan noi monopoluri”, scrie autorul articolului Ion Preaşcă.

Tot din Adevărul si tot acest autor scrie că naşii lui Filat, familia Ghilaş, adica a celui ce a devenit recent sef la cadastru dupa ce anterior a mai fost sef in acest domeniu, dar pe Chisinau, că familia sa a devenit acţionara majoritara a uneia dintre cele mai mari companii de construcţii cu vânzări anuale de circa 25 milioane de dolari. Asta dupa ce sotia lui Ghilas s-a alturat sotului si fiului sau care detineau actiuni in aceasta companie, intrind in posesia unui pachet de peste 40 la suta din actiuni contra sumei de 3 mln. de lei.

Şcolile nu sunt gata pentru autonomia financiară” – titrează Kişiniovski Obozrevatel. Nu se gaseste numitor comun privind finanţarea ştiinţei, de aceea noul Cod al educaţiei nu a mai fost examinat până acum în guvern şi parlament”, afirma autorul articolului.

„Vrea să fiu Constantin Marin” este un titlu din „Moldova Suverană”. Banii curg gârlă către slugile lui Ghimpu şi Băsescu de la „Moldova 1”, se afirmă în acest articol.

Într-un articol publicat în „Timpul” Sorina Ştefârţă le dă dreptate celor care cu o luna in urma, cind Ministerul de Interne anunţa că a fost reţinut un bărbat cu devieri psihice, suspectat de comiterea dublului asasinat de la Durleştice a zguduit întreaga Moldova, o convingea că e vorba de găsirea unui ţap ispăşitor - un truc ce le-ar permite organelor de drept să declare triumfal că au rezolvat acest caz. Dovada ar fi anuntul de ieri a Procuraturii Generale că în acest caz din nou nu există niciun suspect.

Editorialistul Constantin Tănase – în pamfletul său publicat în „Timpul” şi întitulat „Planeta salută decizia lui Filat” - se referă la afirmaţiile ministrului de Externe liberal-democrat Iurie Leancă potrivit cărora – spune editorialistul - retragerea candidatului PLDM la funcţia de primar de Chişinău ar fi fost „salutată de Europa”. „Nu-i stă bine şi nu-i face bine imaginii unui ministru de Externe să înhame atât de neinspirat politica externă şi numele unor şefi de state străine la căruţa unor interese înguste (şi obscure) ale unui partid”, apreciază dl Tănase.
XS
SM
MD
LG