Linkuri accesibilitate

De vorbă cu Radu Zaporojan student la Regie.Radu Zaporojan: „Daca sa luam dupa specialitate, un regizor nu poate fi un regizor adevărat daca nu are la bază un anumit nivel de cunostinte, de cultura generala. Trebuie sa citesti mult in diferite domenii, sa ai cunostinte destul de largi. Fiecare are preferintele lui, dar e bine sa citesti tot.”

Europa Liberă: Care sunt ultimele tale lecturi?

Radu Zaporojan:
„Scriitorul meu preferat este Dan Brown, scriitor international, bine-cunoscut. Ultimul roman al sau a fost „Simbolul pierdut”, a fost in stilul lui Dan Brown, plin de mistere, legate de societati secrete, de un personaj principal, un profesor in semiotica, care este intr-un fel inclus in anumite actiuni ilegale a unor societati secrete. El pe parcurs incepe sa patrunda in esenta lor si sa descopere lucruri tainice.”

Europa Liberă: Ai vazut si filmul „Codul lui Da Vinci”?

Radu Zaporojan:
„Am vazut intai filmul si apoi am avut ocazia sa citesc si cartea. Impresii? In carte e mult mai mult, contine mai multe elemente, mai multe detalii. Filmul e doar un scenariu unde s-au luat doar elementele de bază. De fapt ambele mi-au placut, in pofida faptului ca au fost mai demult proteste, ca nu trebuie de citit chestii de genul dat, ca religia nu stiu ce...

Nu cred ca trebuie interzise asemenea lucruri, pentru că a spus insusi si autorul, este un roman de fictiune. Are la bază anumite lucruri reale, dar personajele si situatiile sunt total fictive.
XS
SM
MD
LG