Linkuri accesibilitate

Reprezentanţi ai forţelor antiguvernamentale din Libia caută sprijin la Casa Albă


O delegaţie a forţelor antiguevramentale libiene se afla la Washington unde are prevazite întrevederi la Casa Albă. Delegaţia caută să obţină sprijin politic şi financiar în lupta împotriva regimului preşedintelui de la Tripoli, colonelul Moammar Gaddafi. Potrivit Casei Albe, Mahmud Gibril, din partea Consiliului Naţional de Tranziţie va avea întrevederi cu consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Barack Obama, Tom Donilon.
Pe de altă parte, procurorul Curtii Penale Internaţionale, Luis Moreno Ocampo, a spus ca luni va cauta să emită mandate de arestare pentru 3 importanţi oficiali libieni pentru ceea ce procurorul a numit „crime împotriva umanităţii”.
Ministrul italian de externe, pe de altă parte, a spus că a fost informat de către un emisar al Bisericii Catolice că liderul de la Tripoli ar fi în afara capitalei şi probabil rănit. Autorităţile de la Tripoli au caracterizat declaraţia drept „lipsită de sens”.
Forţele antiguvernamentale lupta de aproape 3 luni pentru a păstra controlul asupra localităţii Bengazi, dar nu au reuşit să avanseze din Estul ţării.
XS
SM
MD
LG