Linkuri accesibilitate

Premierul britanic oferă opoziției anti-Gaddafi posibilitatea de a deschide un birou permanent la Londra


Premierul Marii Britanii, David Cameron a anunţat că i-a invitat pe cei care luptă împotriva regimului colonelului Moammar Gaddafi in Libia să deschidă un birou permanent la Londra. Premierul conservator de la Londra a făcut declaraţia după ce l-a întilnit la Londra pe Mustafa Abdul Jalil, şeful Consiliului Naţional de Tranziţie, care ii reprezintă pe luptatorii anti-guvernamentali din Libia. Marea Britanie nu a recunoscut însă autoritatea acestei structuri, aşa cum a făcut Franţa. Ministrul britanic de externe, William Hague a spus la rîndul său că ţara sa ia în consideraţie solicitarea forţelor anti-guvernamentale de a le oferi sprijin in echipamente nemilitare.
Intre timp aviaţia NATO a ţintit mai multe obiective din capitala Tripoli, inclusiv sediul colonelului Gaddafi şi guvernul libian relatează că au fost făcute cel puţin 2 victime.
Raidul NATO a avut loc la puţin timp după ce liderul libian a apărut la televiziunea de stat , în prima sa apariţie televizată după cel puşin doua săptămîni.
Potrivit agenţiei de ştiri oficiale din Libia, ambasada Coreei de Nord de la Tripoli ar fi fost grav avariată de un raid NATO de luni.
XS
SM
MD
LG