Linkuri accesibilitate

Organizaţii proeminente pentru libertatea presei salută eliberarea lui Ernest Vardanean şi amintesc că drepturile sale au fost încălcate de regimul de la Tiraspol


Comitetul pentru apararea jurnalistilor cu sediul la New York a reiterat absurditatea acuzatiilor de spionaj, în baza carora Vardanean a fost condamnat, în decembrie anul trecut, la 15 ani de închisoare. „Salutam eliberarea lui Ernest Vardanean. Însa el nu ar fi trebuit sa petreaca o singura zi la închisoare din cauza activitatii sale. Speram ca acesta va fi ultimul jurnalist încarcerat în nerecunoscuta republica secesionista nistreana în baza unor acuzatii false”, a declarat reprezentanta Comitetului, Nina Ognianova.

Si organizatia „Reporteri fara Frontiere” a emis o declaratie în care se spune că „eliberarea lui Vardanean ne-a linistit, însa acest gest de presupusa generozitate al autoritatilor transnistrene nu trebuie sa ne distraga atentia de la faptul ca dreptul său la un proces echitabil a fost încalcat tot timpul”. În declaratia organizatiei pentru libertatea presei se mai spune ca „aceasta „gratiere” s-a dat în schimbul unei „marturii televizate” care i-a fost smulsa cu forta, într-o maniera ce aminteste de practicile de tip sovietic, care ar fi trebuit sa ajunga la cosul istoriei”.
XS
SM
MD
LG