Linkuri accesibilitate

Pervez Musharraf, fostul președinte al Pakistanului se exprimă critic la adresa Statelor Unite dar pledează pentru continuarea colaborării în combaterea terorismului


Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a criticat astazi Statele Unite pentru raidul care a dus la uciderea liderului reţelei teroriste Al Quada, Osama Bin Laden, spunind că a fost încălcată suveranitatea Pakistanului. Aflat la Dubai, fostul preşedinte a spus şi că toţi oamenii care „iubesc pacea” ar trebui să fie fericiţi că Osama Bin laden a fost omorît, dar nici un pakistanez nu acceptă violarea suveranităţii ţării sale. Musharaf a spus însă şi că, Pakistanul trebuie să colaboreze pe mai departe în lupta impotriva terorismului cu Statele Unite.
Raidul echipei speciale a forţelor armate americane care a dus la omorîrea liderului Al Qaeda a avut loc fără consultarea prealabilă a autorităţilor pakistaneze, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor între cele doua ţări. Ieri au avut loc mai multe manifestaţii de protest in Pakistan faţă de acţiunea americană.
XS
SM
MD
LG