Linkuri accesibilitate

Adrian Severin merită „mulțumiri”


Alina Mungiu Pippidi în România liberă: „Orice am fi făcut noi, nu am fi reușit să dăm o lovitură așa de mare Partidului Social Democrat.”


Dupa ce a fost huiduit in Parlamentul European, eurodeputatul roman Adrian Severin este repudiat si de reprezentanti ai Romaniei la Bruxelles. Romania libera le-a cerut parerea in legatura cu refuzul lui Severin de a-si depune mandatul de eurodeputat, ca urmare a suspiciunilor de coruptie. Ei se tem ca le-ar putea fi ingreunat accesul la anumite functii in structurile europene. Ca voce a celor care il dezaproba pe Severin este citat Iuliu Winkler, de la UDMR. Nu este insa mai putin adevarat ca un europarlamentar trimis acolo de Partidul Democrat Liberal, Marian Jean Marinescu nu vede ca scandalul să aiba vreo influenta asupra imaginii celorlalti eurodeputati romani, pentru ca „ocuparea unor functii este conditionata de activitatea fiecaruia”.

Tot Romania libera arata ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, aproba masurile luate de partid impotriva lui Severin: suspendarea din functie si declansarea – e drept, cu destula lentoare – a procedurilor de excludere. Iliescu este de parere ca „a intrat intr-o situatie care il compromite pe el si grupul socialist si se pare ca dintre cei trei europarlamentari el e cel mai implicat”.

Unul dintre comentatorii saptamanali ai ziarului, Alina Mungiu Pippidi afirma caustic ca Adrian Severin merita „multumiri”. „Orice am fi facut noi, dar orice, nu am fi reusit sa dam o lovitura asa de mare Partidului Social Democrat, televiziunilor de opozitie, tarii si lui Adrian Severin insusi. Dar mai ales cauzei (…) anticoruptiei”, scrie Alina Mungiu si explica: faimosul politician social-democrat a ajuns sa teoretizeze, la nivel de ideologie, relativismul moral, sa pledeze pe fata la Bruxelles pentru diluarea exigentelor la acest capitol si sa duca o neobosita campanie de subminare si calomniere a Monicai Macovei - europarlamentarul care avea cea mai buna imagine in structurile europene. Comentariul din Romania libera insista insa pe deserviciile pe care fostul ministru de externe Adrian Severin le-a adus Partidului Social Democrat si de care se pare ca, in cele din urma, insusi presedintele Victor Ponta a luat act.
XS
SM
MD
LG