Linkuri accesibilitate

„Rebelii din Libia, dotaţi de Colbasna” (Adevărul.md)


„În teatrul rus din Chişinău se va deschide un cazino?” (Panorama).


„Rebelii din Libia, dotaţi de Colbasna”, titrează astăzi Adevărul. Presa rusă, preluată de cea occidentală, a scris zilele trecute că armele folosite în confruntarea armată din ţara africană provin din Federaţia Rusă şi Republica Moldova, scrie ziarul. Oficialii de la Chişinău spun însă că Moldova nu produce şi nu exportă muniţii de cel puţin 10 ani, continuă publicaţia, dar admit că armele ar putea proveni de la depozitul din regiunea transnistreană.

Nezavisimaia Moldova înserează un comunicat de presă emis de partidul comuniştilor în legătură cu războiul din Libia. „PCRM dezaprobă cu fermitate intervenţia militară împotriva Libiei şi a poporului ei”, se arată în comunicatul în care ţarile NATO sunt numite „agresoare”, iar războiul este arătat ca „o bătălie pentru petrol”.

Panorama
scrie despre îngrijorarea actorilor de la Cehov legată de vestea că teatrul ar putea fi expus privatizării. „În teatrul rus din Chişinău se va deschide un cazino?”, se întreabă publicaţia.

Moldavskie Vedomosti
critică guvernul pentru că ar fi încetat subit lupta cu preţurile înalte la medicamente. Reforma se amână, sugerează ziarul, care de asemenea îi reproşează cabinetului de miniştri că ar fi pus pe burtă Chişinăul lipsindu-l de transferuri de 70 de mln. de lei.

Iar tema dominantă din Timpul este Ziua Unirii din 27 martie. În ajunul acestei zile, un ONG a împărţit fluturaşi în capitală în care numesc sărbătoarea „Ziua ruşinii naţionale” şi cheamă oamenii să protesteze împotriva ei. Iar editorialistul Constantin Tănase, răspunzînd întrebării unui cititot dacă mai crede în Unire, scrie: „Eu nu aş sta o oră la acest ziar şi nu aş face ceea ce fac dacă nu aş crede în destinul comun al românilor de pe cele două maluri ale Prutului”.
XS
SM
MD
LG