Linkuri accesibilitate


Mai sunt cîteva luni şi începe campania electorală pentru alegerile locale, iar pentru Primăria Chişinăului doar PL şi-a anunţat candidatul. Acesta este actualul primar Dorin Chirtoacă.

Mulţi sunt curioşi să ştie care vor fi candidaţii şi din partea celorlalte partide, însă PLDM, PDM şi PCRM nu se grăbesc să-şi anunţe candidaţii, motivîndu-şi decizia prin faptul că nu vor să facă din candidaţii lor ţinta atacurilor electorale cu mult înaintea începerii campaniei electorale.

Cel mai ambiţios partid în ideea de „a-l lipsi” pe Dorin Chirtoacă de postul de primar va fi PLDM, partid care va considera cîştigarea Primariei drept o recuperare morală pentru Vlad Filat. Chiar dacă premierul susţine că votul în capitală este politizat, cred că Dorin Chirtoacă va putea să învingă în cel mai rău caz „la mustaţă” candidatul PLDM. Primarul Dorin Chirtoacă a demonstrat tuturor că nu este marioneta nimănui şi în felul acesta şi-a cîştigat respectul.

Anul trecut au început să apară zvonuri precum că PLDM va desemna drept candidat pe Alexandru Tănase, după care au urmat şi alte nume din anturajul premierului. Însă eu cred că PLDM îşi va desemna drept candidat o persoană din cadrul actualei administraţii de la Primărie, persoană care să cunoască amanunţit problemele capitalei şi care să propună soluţii viabile.

Probabil că cel mai indicat din partea PLDM ar putea fi Preşedintele Consiliului Municipal Chişinău, Ghenadie Dumanschi, care este şi membru în Biroul Permanent Central al PLDM. Cred că în accepţiunea lui Filat, candidatul ideal trebuie să fie o persoană loaială, iar preşedintele Consiliului Municipal Chişinău a demonstrat că poate fi loaial: îmi amintesc aici cît de umil a ieşit o dată la tribună să-l critice pe Dorin Chirtoacă. S-a simţit că nu a ieşit din propria iniţiativă.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG