Linkuri accesibilitate

Cinicul și „cabala”


Refuzînd să demisioneze din Parlamentul European, Adrian Severin iese în afara oricăror norme etice.


Scandalul europarlamentarului Adrian Severin este comentat in majoritatea cotidienelor de la Bucuresti. Severin a acceptat sa fie platit de o firma de lobby pentru a sustine un amendament la o lege europeana. Firma de lobby era de fapt acoperirea unor ziaristi de la Sunday Times, care au dorit sa dovedeasca nivelul coruptiei in legislativul de la Bruxelles. Opinia unanima a comentatorilor ziarelor romanesti este ca Severin iese in afara oricaror norme etice refuzand sa demisioneze din Parlamentul European, asa cum au facut colegii sai austriac si sloven, implicati in aceeasi afacere.

Marian Sultanoiu, de la Gandul, reia informatiile si se opreste la justificarile europarlamentarului roman: ar fi victima unei cabale, menite sa-i… strice imaginea. Sabin Orcan, de la Adevarul se intreaba cat ar trebui sa castige un politician – român, in speta, pentru a fi incoruptibil. Adrian Severin castiga deja 10.000 de euro pe luna si avea in cont o jumatate de milion de euro. Totusi, s-a lasat platit cu 12.000 de euro ca sa sustina un amendament care, pe deasupra, ar fi fost oricum introdus.

Un ideolog și o imagine șifonată
Un ideolog și o imagine șifonată
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:32 0:00
Link direct


In Evenimentul zilei se remarca diferenta de tratament de care scandalul a avut parte in Slovenia si respectiv in Romania. Europarlamentarul sloven a fost pus la zid pe toate canalelele din Liubljana inca de duminica, in vreme ce la Bucuresti Adrian Severin era invitat in studio sa comenteze… razboiul si Libia si, bineinteles, sa se victimizeze inainte de a fi acuzat. „Ce rupere de nori am fi avut daca in locul lui Severin ar fi fost prinse cu factura-n dinti Elena Basescu sau Monica Macovei: ce breaking news, ce lesinuri etice in direct” – scrie Sorin Ionita, autorul acestui articol din Evenimentul zilei.

Un portret calm, dar necrutator, al politicianului Adrian Severin face Vladimir Tismaneanu, pe Hotnews. Severin a fost una din marile sperante ale Frontului Salvarii Nationale, partidul condus de Ion Iliescu care a preluat puterea in Romania imediat dupa caderea lui Ceausescu. Speranta nu s-a confirmat, crede Tismaneanu. „Severin pozeaza in ideolog, dar de fapt este un cinic absolut”.
XS
SM
MD
LG