Linkuri accesibilitate

Monica Macovei (PPE): „Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene include orientarea sexuală”

Într-o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor din Republica Moldova, preşedinta delegaţiei interparlamentare de cooperare Uniunea Europeana – Moldova, europarlamentara grupului Partidului Popular European Monica Macovei salută existenţa pe agenda parlamentului a proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. „ Această lege este o ocazie de a-i proteja pe toţi membrii societăţii din Republica Moldova. Felicit guvernul pentru iniţierea acestui proiect de lege”– se arată în mesajul trimis parlamentarilor moldoveni de Monica Macovei.

În mesaj se salută includerea orientării sexuale între criteriile de nediscriminare. „La nivelul Uniunii Europene aceasta cerinţă nu este negociabilă. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene include orientarea sexuală între criteriile de nediscriminare la fel şi directiva privind egalitatea în cazul încadrării în muncă.”, se mai arată în mesaj. „Egalitatea si combaterea discriminării sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene”, se mai spune în finalul mesajului.

Monica Macovei reaminteşte parlamentarilor moldoveni că în planul de acţiuni privind liberalizarea vizelor, Republica Moldova s-a angajat să îndeplinească acest obiectiv şi să adopte legea anti discriminare în acest an.

Un mesaj similar a fost transmis parlamentarilor de la Chişinău şi de către un grup de parlamentari europeni care cer colegilor lor din Moldova să adopte proiectul legii anti discriminare fără amendamente. Parlamentarii europenii semnatari sunt din partea social democraţilor, ecologiştilor, liberalilor şi popularilor şi ei îşi exprimă convingerea că adoptarea legii aşa cum a fost propusă de guvern va avea un efect favorabil asupra relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Moldova în contextul politicii de vecinătate a Uniunii Europene.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG