Linkuri accesibilitate

Ziua Internațională a Apei (Panorama).


Constantin Tănase scrie în Timpul că Federaţia Rusă a simulat dorinţa de a „soluţiona diferendul transnistrean” atâta timp cât a fost nevoie ca Transnistria să se constituie ca stat de facto şi să apară cetăţeni devotaţi acestui stat. Acum acest scop este realizat şi este de aşteptat, în opinia editorialistului, ca Moscova să devină din ce în ce mai „favorabilă” ideii „soluţionării diferendului”. Politicienii moldoveni, atrage atenţia Constantin Tănase, trebuie să fie foarte atenţi la mişcările Rusiei şi să realizeze că, dacă ruşii vor deveni tot mai „favorabili” şi mai „constructivi” în „rezolvarea problemei Transnistriei”, înseamnă că Moldovei i s-a pregătit ştreangul.

Într-un editorial din Jurnal de Chişinău întitulat „Bigoţii şi homosexualii”, Nicolae Negru scrie că adepţii sinceri ai adoptării legii anti-descriminare au aşteptări prea mari şi speră să obţină ceea ce nicio lege nu le poate da: „ieşirea din anormalitate”. Până atunci însă e o cale foarte lungă, crede dl Negru, deoarece nu doar legile naturii, aşa cum sunt ele înţelese de majoritatea, ci însăşi statistica nu e de partea lor.

Astăzi, când în întreaga lume se marchează Ziua internaţională a Apei, corespondenţii ziarului de limba tusă Panorama au căutat să afle dacă apa de la izvor este mai bună decât cea de la robinet. Rezultatele de laborator au arătat că apa de la robinet poate fi consumată pentru că nu conţine micro-organisme dăunătoare sănătăţii, pe când în apa de izvor au fost descoperiţi bacterii patogene.

În ziarul Adevărul puteţi citi un reportaj de la Piaţa Centrală a capitalei unde peste o sută de personae, majoritatea venite de la ţară, vând lapte, brânză sau chiar păsări şi miei tăiaţi, pe marginea şoselei, aproape de roţile automobilelor. Potrivit legislaţiei amenda pentru comerţul stradal neautorizat este de 200 de lei. Silviu Muşuc, şeful poliţiei municipal a declarat că dacă oamenii nu vor merge să vândă în piaţă, le vor fi întocmite procese verbale şi vor fi amendaţi.
XS
SM
MD
LG