Linkuri accesibilitate

Chișinău: primarul Chirtoacă îngrijorat de micșorarea transferurilor către municipalitate în proiectul de buget aprobat de guvern


Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a spus că este îngrijorat de micşorarea transferurilor din bugetul central către municipalitate prevăzute în proiectul bugetului pentru acest an.

La şedinţa primăriei, Chirtoacă le-a cerut astăzi funcţionarilor din direcţia financiară să participe la şedinţele comisiilor parlamentare care dezbat bugetul pentru a redresa situaţia şi a nu admite ca Chişinăul să „reintre în datorii”.

Viceprimarul Mihai Furtună a spus că autorităţile locale din Chişinău aşteptau transferuri de 73 de milioane de lei. Dar proiectul de buget aprobat de guvern prevede reducerea loc cu 70 de milioane, într-o combinaţie nefastă cu mărirea taxelor locale care sunt acumulate la bugetul central.

Disputa primarului liberal cu guvernul izbucneşte în apropierea alegerilor locale la care Partidul Liberal-Democrat al premierului Vlad Filat va participa cu un candidat propriu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG