Linkuri accesibilitate

Anglia-Spania în Liga Campionilor



Un meci formidabil în sferturile Ligii Campionilor, la Munchen unde Bayern pornea ca și calificată. După 1-0 în deplasare la Milano, Bayern avea aproape toate variantele: o victorie, orice egal sau chiar o înfrîngere, la un scor convenabil. Inter nu e o echipă de subestimat vreodată dar șansele de revenire păreau aproape nule.

Inter a pornit meciul cu energia și cu spiritul din vremea antrenorului Mourinho. Eto a deschis scorul devreme, în minutul 4 și Inter a continuat să atace sufocant. Bayern a jucat decent și a fost răsplătită de cîteva erori involuntare ale lui Inter. Julio Cesar a scăpat în fața un șut al lui Robben și Bayern a egalat. După alte cîteva minute, o minge a deviat dintr-un apărător al lui Inter și a ajuns la Thomas Muller care a înscris dintr-o poziție ușoară. Totul părea deecis. Cu 2-1 la pauză, Bayern nu mai avea cum să piardă calificarea.

După pauză Inter a mărit ritmul și a atacat din orice poziție. Meciul a pierdut orice restricție tactică și s-a transformat într-un spectacol extrem, cu șarje dintr-o poartă în alta. Snijder și Lucio au jucat aproape perfect și au dat un ax extraordinar pentru Inter. Snijder a egalat cu un șut feroce la o minge scoasă în spate, la 20 de metri. Bayern s-a clătinat dar a sperat că va rezista în ultimele cîteva minute. Cu 120 de secunde înainte de final, o combinație în forță inițiată de Eto a fost urmată de apariția furibundă a lui Pandev pe un culoar de șut și de un gol superb. Era minutul 88 și Inter a forțat o calificare aparent imposibilă. Inter rămîne una din favorite, deși, pînă la meciul de la Munchen, a dat impresia unei echipe în declin.

Manchester a avut un meci simplu cu Marseille și a cîștigat cu un 2-0 fără probleme și comentarii. Chelsea a pornit de la o victorie în deplasare cu Copenhaga dar a jucat mediocru și a terminat cu un 0-0 care i-a adus, totuși, calificarea.

Real Madrid a învins cu un 3-0 categoric și convingător Lyon, la Madrid. Brazilianul Marcello a deschis scorul cu un gol, de mare rapiditate și rafinament. Totuși, Real nu reușește să iasă din condiția de echipă puternică și să facă pasul spre statutul de mare echipă. Barcelona așteaptă să sancționeze acest deficit, în Finala Cupei Spaniei peste cîteva săptămîni și, poate, într-o întîlnire directă în Liga Campionilor.

Tabloul sferturilor reține trei cluburi engleze, Manchester, Chelsea și Tottenham și două spaniole, Real și Barcelona. Distribuția e normală. Campionatele englez și spaniol sînt de departe cele mai puternice competiții naționale de club din Europa. Inter și Bayern sînt semnalele izolate ale unor campionate în declin. Șahtior Donețk semnalează singurul campionat competitiv din Estul Europei. În sfîrșit, dispariția cluburilor franceze spune că relansarea anunțată de națională e problematică.
XS
SM
MD
LG