Linkuri accesibilitate

Problema interdicției de zbor în spațiul aerian libian pe agenda ședinței Consiliului de Securitate ONU


Alianţa Nord Atlantică a spus că nu este prea tîrziu pentru o intervenţie in Libia, dar că multe depind de pozitia Consiliului de Securitate ONU. Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a făcut declaraţia la Varşovia. Susţinătorii adoptării unei rezoluţii care sa interzică zborurile deasupra Libiei speră să obţină astazi un vot în Consiliul de Securitate ONU.

La Londra, ministrul britanic de externe William Hague a spus că rezoluția care se află în dezbaterea Consiliului de securitate ONU, „cuprinde toate măsurile” care ar duce la protejarea civililor aflaţi sub atacul forţelor pro Gaddafi.

Subsecretarul de stat american William Burns a spus într-o audiere în Congres că este nevoie de mai mult decit de declararea interdicţiei de survol şi că Statele Unite susţin măsuri internaţionale ferme.

In Consiliul de securitate ONU, Rusia şi China, care au drept de veto, sunt rezervate cind e vorba de o intervenţie militară in Libia.

Televiziunea de stat din Libia a anunţat că trupele pro guvernamentale avansează spre Benghazi, localitatea cea mai importantă aflată înca sub controlul forțelor anti guvernamentale din estul Libiei.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG