Linkuri accesibilitate

Prevederile antidiscriminatorii împotriva homosexualității ale noii legi din Moldova criticate de un pastor evanghelic american


Un pastor evanghelic american cunoscut pentru vederile sale anti-gay a spus că guvernul Filat a adoptat legea antidiscriminării „în secret”, sfidând opinia publică moldoveană. Într-un interviu cu Europa Liberă, Scott Lively a mai spus că prin adoptarea legii guvernul Moldovei a vrut să facă „un cadou” administraţiei Obama cu ocazia vizitei la Chişinău a vicepreşedintelui Joseph Biden.
Lively s-a aflat recent timp de o săptămână la Chişinău, unde a ţinut prelegeri şi predici împotriva homosexualităţii.
Pastorul american, care se prezintă uneori drept expert în drepturile omului, este cunoscut pentru că-şi oferă ajutorul grupărilor conservatoare şi religioase din ţările unde minorităţile sexuale nu au drepturi, îndemnându-le să reziste oricărei încercări de îmbunătăţire a situaţiei gay-ilor şi lesbienelor.
Legea antidiscriminare, care mai trebuie aprobată de Parlamentul moldovean, ar interzice discriminarea pe mai multe criterii, cum ar fi vârsta, apartenenţa etnică, convingerile religioase şi orientarea sexuală.
XS
SM
MD
LG