Linkuri accesibilitate

Primarul și consilierul din Corjova eliberați de separatiști în urma eforturilor guvernului și partenerilor săi internaționali


Vice premierul pentru reintegrare Eugen Carpov a declarat Europei Libere că eliberarea primarului din Corjova, Valeriu Mîţul si a consilierul local Iurie Coţofan s-a datorat unui efort comun al guvernului şi al partenerilor internaţionali „tradiţionali” ai Republicii Moldova

Eugen Carpov: „Cei doi cetăţeni ai Republici Moldova, primarul localităţii Corjova Valeri Mîţul şi consilierul Iurie Coţofan au fost eliberaţi. (...) acest rezultat a fost posibil graţie unui efort comun, întreprins în primul rând de guvernul Republicii Moldova şi toate instituţiile implicate în acest proces, precum şi a suportului deplin pe care l-am avut din partea partenerilor noştri internaţionali tradiţionali”.

Eugen Carpov a precizat că este vorba de Uniunea Europeană şi Statelor Unite, de Ucraina şi în primul rând de misiunea OSCE.

Valeriu Mîţul şi Iurie Coțofan fuseseră reţinuţi de miliţile transistrene pe 2 martie, de Ziua M, şi condamnaţi la 7 zile închisoare.
XS
SM
MD
LG