Linkuri accesibilitate

Catherine Ashton conferă la Chișinău cu liderii partidelor AIE


Catherine Ashton la sediul guvernului din Chișinău
Catherine Ashton la sediul guvernului din Chișinău

Vice-președintele CE: „Sunt aici pentru a vă asigura că vom continua să vă sprijinim eforturile de integrare europeană".


Catherine Ashton a spus că motivul pentru care vizitează Republica Moldova este de a-i susţine eforturile de integrare europeană. După o bilaterală de o oră cu premierul Vlad Filat, oficialul Uniunii Europene a susţinut un scurt briefing de presă în care a spus că înţelege exact care sunt aspiraţiile molodovenilor, iar acordul de asociere ajuns într-o fază avansată de negociere trebuie să-i aducă foarte aproape de UE.

Catherine Ashton: “Foarte multe lucruri au fost realizate într-o perioadă foarte scurtă de timp. Sper că Acordul de asociere să ne aducă şi mai aproape unii de alţii, prin integrarea din punct de vedere politică şi economică. Sunt aici pentru a vă asigura că vom continua să vă sprijinim eforturile".

Premierul a vorbit despre această vizită ca despre “o mare onoare” şi un eveniment ce va impulsiona relaţiile RM cu UE. “Vrem ca RM să fie într-un viitor previzibil parte a marii familii europene,” a declarat premierul moldovean.

Înaltul emisar al UE s-a întâlnit şi cu liderul PL Mihai Ghimpu. Jurnaliştii nu au putut însă adresa întrebări nici la încheierea acestei întrevederi. A rămas o enigmă de ce, deşi se anunţase la începutul zilei, întrevederea cu liderul opoziţiei comuniste Vladimir Voronin, a fost anulată pe ultima sută de metri.

Înainte de a părăsi Chişinăul, Catherine Ashton a purtat discuţii la Aeroport şi cu Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, revenit dintr-o vizită la Strasbourg. Precum s-a anunţat în ajun, pe agenda discuţiilor cu demnitarii moldoveni a figurat şi problema transnistreană.

Înainte de a se despărţi de premierul moldovean, vicepreşedintele Comisiei Europene i-a promis că va reveni în Republica Moldova.
Previous Next

XS
SM
MD
LG