Linkuri accesibilitate

„Simfonia străzilor” din Chișinău (Vitalie Ciobanu - Adevărul.md)


Prestația ambasadorului Kuzmin (Jurnal de Chișinău).


Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau că domnul Ambasador rus in Moldova, Valeri Kuzmin, ca un veritabil Don Quijote nu ezită sa lupte cu morile de vint ale europenizarii, indemnând moldovenii sa nu se lase prostiti de politicienii care le promit integrarea europeana, caci aceasta nu se va intampla niciodata. In schimb, domnul Ambasador, cum era si firesc, a incercat sa prezinte avantajele orientarii estice, intr-un discurs in faţa studenţilor Universitatii Libere Internationale.

Iar Petru Bogatu scrie tot acolo ca in democratiile avansate exista o delimitare strictă intre puterea politica si businessul privat. La noi, insa, exista oameni bogati care vin in politica pentru a pune mina pe contabilitatea statului si a folosi-o in interes meschin. Aceştea sunt, scria Jean-Francois Revel – de doua ori paraziţi, trăind si pe spinarea oamenilor simpli dar si pe spinarea statului.

În rubrica Buna Dimineaţa din Timpul, Arcadie Gherasim scrie ca aproape toti consatenii cu care a discutat recomanda sa fie dati afara de urgenta toti cei care se fac vinovati de majorarea preturilor, si odata cu ei toti transvestitii politici, ramasi ca mostenire in posturi de la fosta guvernare comunistă.

În Adevărul, scriitorul Vitalie Ciobanu scrie ca desi nu e clar daca vom avea sau nu alegeri parlamentare anticipate in 2011, multi politicieni s-au antrenat deja in compania pentru locale din aceasta primavara. Tinarul primar de Chisinau, spre exemplu, are initiative culturale. Vitalie Ciobanu scrie ca are si el o sugestie „culturală”: Inainte de muzici si catedrale, mai bine sa asiguram „simfonia strazilor” din Chisinau, actualmente pline de gropi.
XS
SM
MD
LG