Linkuri accesibilitate

„The King’s Speech”, „Vorbirea” sau „discursul” regelui are cele mai mari şanse de a câştiga Oscarul pentru cel mai bun film.


La Hollywood au loc ultimele pregătiri pentru cel mai important eveniment anual al industriei filmului. Duminică seara, când în Moldova va fi luni în zori, se vor decerna premiile Oscar, sau premiile Academiei, ajunse la ediţia a 83-a. Detalii are Mircea Ţicudean.

În centrul Hollywoodului, muncitorii au închis deja circulaţia pe bulevardul unde se află Teatrul Kodak, gazda tradiţională a premiilor Oscar şi punctul central al atenţiei a sute de milioane de telespectatori, duminică seară.

Festivitatea propriu-zisă începe la ora 5 după-amiază, ora Californiei, adică luni în zori, în Europa. Dar AFP îi avertizează pe iubitorii modei că dacă vor să vadă care este ultimul răcnet al modei vor trebui să deschidă televizorul cu o oră sau două mai devreme, când actorii sosesc pe rând la Teatrul Kodak, etalându-şi ţinutele pe covorul roşu.

Spectacolul va fi moderat de actorii James Franco şi Anne Hatahway, iar printre cei care vor prezenta distincţiile se numără Helen Mirren, Mila Kunis, Amy Adams şi Javier Bardem.

Spaniolul Bardem se numără de altfel printre marii candidaţi la titlul de cel mai bun actor, unde se confruntă în primul rând cu britanicul Colin Firth, cel din filmul „The King’s Speech”.
„Vorbirea” sau „discursul” regelui – în engleză „speech” înseamnă şi una, şi alta – are cele mai mari şanse de a câştiga Oscarul pentru cel mai bun film, iar Firth este cel mai bine cotat candidat la cel mai bun actor, alături de Javier Bardem, dar şi de Jeff Bridges, Jesse Eisenberg şi moderatorul de duminică, James Franco.

Dintre actriţe, şansele cele mai mari le au Natalie Portman, pentru rolul unei balerine în „Lebăda Neagră”, iar contracandidatele cele mai puternice sunt Nicole Kidman şi Annette Bening.

La Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină marele favorit este filmul mexican „Biufiful”, cu Bardem în rolul principal, dar pe listă se mai află pelicule din Grecia, Canada, Danemarca şi Algeria.
XS
SM
MD
LG