Linkuri accesibilitate

Cel puţin 30 de mii de migranți tunisieni și egipteni au părăsit Libia în cursul zilei de joi


In Libia continuă atacurile forţelor pro guvernamentale împotriva protestatarilor în localităţile din est si vest din ce în ce mai aproape de capitala Tripoli. Într-un nou discurs liderul libian Moamar Gaddafi i-a acuzat pe protestatarii anti guvernamentali că ar avea legături cu reţeaua Al Qaida şi cu liderul reţelei Osama bin Laden care i-ar aproviziona cu droguri.

Statele Unite si Uniunea Europeana discută impunerea de sancţiuni împotriva regimului de la Tripoli. Elveţia a anunţat îngheţarea conturilor colonelului Gaddafi şi ale celor din jurul său şi guvernul federal al Eveţiei a condamnat în termenii cei mai duri atacurile asupra protestatarilor.

Statele Unite, Uniunea Europeana, Rusia, Secretarul general al Naţiunilor Unite au condamnat violenţele împotriva civilor si au cerut oprirea lor neîntîrziată. La Kiev, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen a spus că Alianţa nu are planuri de a interveni in Libia şi că orice acţiune militară ar trebui să fie aprobată de Naţiunile Unite.

Organizatia Internaţională a Migratiilor a anunţat ca în cursul zilei de astazi cel puţin 30 de mii de migranti tunisieni si egipteni au părăsit Libia. Inaltul Comisariat ONU pentru refugiati a cerut ţărilor din vecinătatea Libiei sa permită accesul refugiatilor .

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG