Linkuri accesibilitate

„Condiţiile băncilor sufocă afacerile” (Adevărul.md)


Majorarea de cinci ori a tarifelor de către „Moldtelecom” este nejustificată (Timpul).


„Condiţiile băncilor sufocă afacerile” – îşi întitulează analistul economic Ion Preaşcă articolul publicat în „Adevărul” „Valoarea dobânzilor la credite impuse de bănci în ultimul an a scăzut până la cel mai mic prag din istoria Moldovei. Cu toate acestea, cota lor rămâne prea ridicată pentru puterea de returnare a împrumuturilor pe care o au moldovenii”, scrie jurnalistul .

„Bolnavii se mută de la stat la clinici private” - aşa este întitulat un alt articol de referinţă din „Adevărul” „Diferenţa este foarte mare. La policlinica de stat medicii erau foarte grosolani, iar aici îmi acordă mai multă atenţie... [...] Pentru o consultaţie la endocrinolog la policlinica de sector trebuia să mă înscriu cu o lună înainte. Mai degrabă mă duceam cu plată la alte policlinici“, susţine o pacientă citată de autorul de la „Adevărul”.

Într-un articol consacrat recentului acord al Republicii Moldova cu FMI, un jurnalist de la „Kişiniovski Obozrevatel” menţionează între altele că în urma majorării accizelor cu 50% la băuturile tari , „oamenii vor începe să aducă alcool din Transnistria şi, în loc să se mărească, bugetul se va reduce. Reiese că, în virtutea înţelegerilor privind accizele cu FMI, guvernul moldovean subvenţionează de fapt fabrica (de coniacuri – Imedia) „Kvint” din Tiraspol şi stimulează exporturile acestei întreprinderi”, este concluzia autorului.

Secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, consideră lipsită de justificare, din punct de vedere economic, majorarea de cinci ori a tarifelor de către „Moldtelecom” în situaţia în care întreprinderea a obţinut în anul 2010 un profit net de circa 384 milioane de lei, scrie „Timpul” .

Cu referire la rezultatele unei revizii efectuate de Centrul pentru Combaterea Crimei Organizate şi Curupţiei, „Timpul” republică nişte materiale din 2009, din care ar reieşi că actualul deputat comunist Igor Dodon, deputata din partea aceluiaşi partid, Oxana Domenti, fostă consilieră prezidenţială, şi Viorica Cărare, acum directoarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ar fi fost implicaţi în diverse scheme frauduloase.
XS
SM
MD
LG