Linkuri accesibilitate

Federația Internațională pentru Drepturile Omului estimează la peste 600 numărul victimelor represiunii din Libia


Situaţia in Libia continuă să fie extrem de tensionată. Se relatează că protestatarii ar fi preluat controlul in mai multe oraşe din estul ţării şi diplomaţi libieni ar fi de partea protestatarilor. Oponenţii regimului controlează regiunea Cirenaica, de la graniţa cu Egiptul şi pînă la portul Benghazi, cu militari trecînd de partea protestatarilor şi refuzînd să tragă în civili. Doi piloţi s-ar fi paraşutat în apropiere de Benghazi, lăsînd avionele lor să se prăbuşească, pentru că nu au vrut să bombardeze manifestanţii.

Focuri de arme s-au auzit şi la Tripoli, unde sprijinitori ai regimului Gaddafi au patrulat pe străzi, tragînd la întîmplare în trecători, după mesajul de ieri al colonelului Gaddafi care a anunţat că nu demisionează şi că îi va ucide pe cei ce se opun autorităţilor.

In violenţele din ultimele zile, autorităţile spun că 300 de oameni au murit, dar Federaţia Internaţionala pentru Drepturile Omului estimează cifra victimelor la peste 600. Regimul de la Tripoli a interzis pătrunderea în ţară a jurnalistilor străini şi de aceea relatările sunt controversate şi nesigure.

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a anunţat că va examina situaţia cu consilierii săi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG