Linkuri accesibilitate

Susținători înarmați ai lui Gaddafi terorizează populația capitalei Tripoli


Sprijinitori ai preşedintelui libian Muamar Gaddafi s-au adunat in centrul capitalei Tripoli unde folosesc arme de foc împotriva celor care apar în raza lor de acţiune. Potrivit relatarilor, oamenilor le este teamă să mai iasă din casă, poliţia şi trupele loiale preşedintelui Gaddafi patrulează străzile. Băncile şi magazinele sunt închise la Tripoli.

In estul Libiei însă protestatarii au preluat controlul mai multor localităţi şi au arborat steagul ţării din perioada monarhiei, adică înaintea loviturii de stat care l-a adus la putere in 1969 pe colonelul Gaddafi. Nu este limpede cît anume din teritoriul Libiei este în acest moment controlat de guvernul de la Tripoli.

Ieri într-un discurs televizat de o ora şi jumătate, Muamar Gaddafi a declarat că nu demisionează, că va folosi forţa împotriva protestatarilor şi că cei ce vor acţiona împotriva regimului său vor fi împuşcati.

Zeci de mii de străini care lucrau in Libia sunt evacuaţi de urgenţă. Potrivit estimarilor in Libia se aflau 1 milion şi jumătate de străini, multi dintre ei imigranţi ilegali.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG