Linkuri accesibilitate

Universitatea Alecu Russo găzduiește lansarea cărților EL


„Jurnal Săptămânal la Europa Liberă” și „Realitatea cu amănuntul” - glosele de azi, letopisețele de mâine.



La Balti au fost lansate astazi doua carti care insumeaza contributiile din anul trecute ale unor din redactorii si colaboratorii Europei Libere. Cele doua carti au fost lansate la Universitatea Alecu Russo din Balti. Este vorba despre volumul 4 cu tabletele matinale ale colegului nostru Iulian Ciocan si cartea care apare al 6-lea an consecutiv „Jurnal Saptamanal la Europa Libera”, rubrica ingrijita de Valentina Ursu.

Valentina Ursu: „Am grija ca in fiecare saptamina sa indentific un autor care ar putea sa tina aceste notite zilnice. Acest jurnal a fost propus sa fie tinut de cine isi doreste. Daca sunt doritori si printre dumneavoastra acceptam cu cea mai mare placere.”

Colegul nostru Iulian Ciocan, autorul tabletelor matinale cotidiene, mi-a spus ca tot ce face el in aceste tablete este sa arunce un ochi infrarosu asupra realitatii noastre.

Iulian Ciocan: „Pe cartea asta pe care o vedeti aici scrie cifra 4, care usor ma sperie pentru ca imi dau seama ca incep a semana cu cronicarii Grigore Ureche si Miron Costin, in sensul ca imi fac si eu un fel de cronica a actualitatii care nu stiu cand se va termina. Banuiesc ca pot face cel putin un letopiset, daca le adun pe toate.”

Jurnalistul Eugen Urusciuc de la Balti a tinut un jurnal saptamanal cu o saptamina inainte de actiunile de proteste din aprilie 2009, care au avut loc la Chisinau dar si la Balti.

Eugen Urusciuc: „Rasfoind zilele trecute jurnalul din 2009, am constatat ca evenimentele s-au derulat de fapt cu o repeziciune foarte mare. Nu-mi ramine decat sa va multumesc voua celor de la Europa Libera pentru oportunitatea de a-mi face public jurnalul saptaminal la Europa Libera.”

Putini dintre studentii din sala s-au declarat ascultatori fideli ai Europei Libere, dar intalnirea de azi, spun ei, le-a trezit mai mult decit curiozitate.

- „Am rasfoit Jurnal Saptaminal la Europa Libera si mi-a trezit interesul, foarte interesant, sunt persoane foarte diferite”

- „Sa speram ca o sa ma duc acasa, voi intra pe internet si voi vedea. Dupa spusele marilor scriitori, aici sunt niste lucruri tare interesante. Unii au amintiri din copilarie, altii care si cum.”

- „Personajele sunt absolut diverse, de diferite varste, este ceva foarte original, o forma de a scrie pe care n-am intalnit-o pana acum.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG