Linkuri accesibilitate

Teheran: după demonstrațiile antiguvernamentale de luni, majoritatea parlametarilor se pronunță pentru condamnarea la moarte a liderilor opoziției


Mediile de informare de stat din Iran au relatat ca parlamentarii au cerut pedeapsa capitala pentru liderii opozitiei Mir Hossein Musavi si Mehdi Karroubi, dupa protestele din Iran de ieri, soldate cu cocniri violente cu fortele de ordine ce au dus la moartea a doi oameni si ranirea citorva zeci. Potrivit agentiei de stiri IRNA, din cei 290 de parlamentari iranieni, 222 au votat in favoarea aducerii in fata justitiei islamice a celor doi politicieni ai opozitiei pentru ca sunt „corupti pe pamint”. Aceasta formula este considerata cea mai mare ofensa potrivit legii islamice, in vigoare in Iran. Niciunul din cei doi politicieni nu au participat la protestele de ieri.

Coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene, Catherine Ashton a cerut astazi autoritatilor de la Teheran sa se abtina de la folosirea fortei impotriva protestatarilor pasnici si sa respecte dreptul la demonstratii pasnice si la opinie.
XS
SM
MD
LG