Linkuri accesibilitate

Viena: o nouă rundă de convorbiri neoficiale în format 5 plus 2


O noua runda de convorbiri neoficiale in formatul 5 plus 2 a inceput astazi la Viena, la sediul OSCE. Din partea Moldovei participa vice premierul pentru integrare Eugen Carpov.

Aproape intreaga echipa de negocieri este modificata. Astfel, din partea Ucrainei, care este parte mediatoare, impreuna cu Rusia si OSCE, participa Igor Harcenko.

Site-ul Polik aminteste ca din partea Uniunii Europene – care este observator in acest proces de negocieri alaturi de Statele Unite - va participa la convorbiri Miroslav Lajcak, fost ministru de externe al Slovaciei, responsabil din partea Uniunii cu politica in Balcanii de vest, cu Parteneriatul Estic si cu relatia Uniunii Europene cu Rusia.

Potrivit sursei citate, presedintele in exercitiu al OSCE, ministrul lituanian de externe Audronius Azubalis, care a fost recent la Moscova, Kiev, Chisinau si Tiraspol si-a exprimat increderea ca aceasta convorbire neoficiala de la Viena va fi ultima, inainte de relauarea oficiala a negocierilor pentru rezolvarea crizei transnistrene.

Reamintim ca negocierile oficiale in formatul 5 plus doi sunt blocate din 2006, cind Chisinaul a respins asa numitul plan Kozak de federalizare a Moldovei.
XS
SM
MD
LG