Linkuri accesibilitate

Demisie iminentă a președintelui egiptean Hosni Mubarak?


Din Egipt şi din capitalele occidentale vin ştiri contradictorii despre soarta preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, a cărui demisie este cerută de peste două săptămâni de demonstranţi.

Premierul Ahmed Safiq a spus după-amiază că este posibil ca Mubarak să-şi anunţe demisia, şi că situaţia se va clarifica în curând. O declaraţie similară a făcut la Washington seful CIA Leon Panetta.

La Cairo, armata a anunţat în timpul unei şedinţe ţinută fără Mubarak că va asigura „apărarea poporului” şi a numit revendicările demonstranţilor „legitime”.

Televiziunea de stat din Egipt a anunţat în cursul serii că Mubarak se va adresa în curând naţiunii, dar tot la televiziune ministrul informaţiilor a negat că demisia preşedintelui ar fi iminentă.

Protestatarii continuă să ocupe Piaţa Tahrir şi alte locuri din centrul capitalei Cairo. DPA estimează numărul demonstranţilor care aşteaptă discursul preşedintelui Mubarak la peste un milion.

Într-o declaraţie făcută în această seară preşedintele Statele Unite, Barack Obama a spus că ţara sa urmăreşte cu atenţie evenimentele din Egipt, pe care le-a numit „istorice” şi va sprijini prin toate mijloacele tranziţia paşnică spre democraţie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG