Linkuri accesibilitate

Înmormîntarea la Ploiești a disidentului Vasile Paraschiv


Disidentul anti comunist Vasile Paraschiv din Romania a fost inmormintat astazi la Ploiesti. El a incetat din viata ieri, in virsta de 82 de ani. Vasile Paraschiv a fost membru al PCR pina in 1968. A fost un critic constant al politicii lui Nicolae Ceausescu si in 1977 s-a alaturat Miscarii Paul Goma. A trimis memorii postului nostru de radio in care relata despre abuzurile sistemului comunist si viata reala a muncitorilor. In 1979 a infiintat in ilegalitate Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din Romania A fost internat de 3 ori in spitale de psihiatrie din cauza convingerilor sale politice si batut cu bestialitate de Securitate.

In decembrie 2008 a refuzat o decoratie acordata de presedintele Romaniei Traian Basescu, spunind ca nu primeste medalii de la lideri care au fost comunisti, asa ca toti cei care au condus Romania dupa 1989 si cerind-i indeplinirea promisiunilor sale electorale din 2004.

Vasile Paraschiv este autorul unei carti de memorii intitulata „ Lupta mea pentru sindicatele libere din Romania. Terorismul politic organizat de statul comunist”, aparuta la editura Polirom. O altă carte a sa a fost tiparita de editura Curtea Veche sub titlul „Asa nu se mai poate, tovarase Nicolae Ceausescu”.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG