Linkuri accesibilitate

In Egipt continuă protestele de stradă împotriva regimului Mubarak


Vicepreşedintele Egiptului, Omar Suleiman are prevăzute astazi întilniri cu un grup de personalităţi proeminente din ţara sa pentru a discuta modalităţi de transfer al puterii către o autoritate de traziţie care să pregateasca alegerile viitoare prezidenţiale programate pentru toamna acestui an. Ieri, sute de mii de oameni au protestat, pentru a 11-a zi consecutiv, la Cairo, Alexandria şi în alte oraşe mari ale Egiptului cerînd demisia neîntîrziată a preşedintelui Hosni Mubarak. Acesta a declarat că deşi ar dori să demisioneze, o asemenea decizie in acest moment ar putea mări instabilitatea si haosul din ţara. Mubarak a spus ca nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte.
Preşedintele american Barack Obama a declarat că spera ca preşedintele de la Cairo să ia „decizia cea mai bună” pentru a ajuta la soluţionarea crizei egiptene.
Protestele continua şi astazi, cu zeci de mii de oameni adunaţi din nou in centrul capitalei Cairo, in piata Tahrir. Armata continuă sa fie desfăşurata pe străzile capitalei egiptene.
XS
SM
MD
LG