Linkuri accesibilitate

Medicamente în vamă (Timpul)


Moldova Suverană supărată pe Banca Națională.


Într-un articol întitulat „Judecătorul din iad” la banca lui Plahotniuc”, „Ziarul de Gardă” scrie astăzi că Dorin Popovici, fostul judecător la Judecătoria Buiucani demis în martie 2010 pentru că a emis mandate de arest în comisariate în timpul evenimentelor din aprilie 2009, face parte din echipa lui Vlad Plahotniuc. Ziarul a aflat în urma unei investigaţii că acesta activează în prezent la Victoriabank, în Direcţia creditare. „În timp ce investigam cazul, am fost anunţaţi că Popovici ar fi depus cerere de demisie”, precizează ziarul.

Kişiniovski obozrevateli” aminteşte că pe 31 ianuarie a expirat termenul în care funcţionarii de stat erau obligaţi să-şi prezinte declaraţiile pe bunuri şi venit, însă 2/3 di ei „au uitat” să facă acest lucru. „La modul teoretic, pentru întârziere sau pentru indicarea unor date false în declaraţie, potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele vinovate riscă sancţiuni disciplinare, administrative sau chiar penale. În realitate însă nimeni, niciodată, nu a purtat şi nu va purta vreo răspundere pentru încălcările respective”, afirmă publicaţia.

Moldova Suverană” scrie astăzi că decizia BNM de a majora nivelul minim al rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldoveneşti şi în valută străină ar fi „inorportună”. Potrivit ziarului, acest instrument ar fi necesar doar atunci când o economie se supraîncălzeşte, adică rezultatele activităţii ei depăşesc posibilităţile pieţei interne de a consuma ceea ce se produce în ţară, ceea ce nu se atestă în prezent în R. Moldova.

Timpul” anunţă că în vamă s-ar afla mai multe loturi de medicamente ale unor producători străini, care nu s-au conformat noilor reguli impuse de Guvern. Ziarul îl citează pe Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, spunând că nu ştie de către cine au fost comandate şi la cine urmau să ajungă aceste medicamente şi că ministerul nu va ceda „presiunilor” de a lăsa loturile să intre în ţară.

Iar cotidianul „Adevărul” critică astăzi o relatare a unui corespondent al postului nostru de radio ce viza publicaţia pentru că n-ar fi respectat codul deontologic. Reprezentanţii Europei Libere vor răspunde criticilor „Adevărul”-ui.
XS
SM
MD
LG